Pomysł na jedzenie świeżych kiełków narodził się na Dalekim Wschodzie, skąd przywędrował do Europy. W Polsce kiełki pojawiły się stosunkowo niedawno, ale dzięki ich nieocenionym właściwościom stają się coraz bardziej popularne i lubiane. Kiełki bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki, witaminy A,B,C,H. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen jak również mikroelementy min.lit i chrom. Zawierają ogromne ilości łatwo przyswajalnych przez organizm związków. Bardzo ważne jest, że do ich produkcji nie wykorzystujemy żadnych środków chemicznych polepszających ich jakość i przyspieszających ich wzrost.

Jedzenie kiełków traktować możemy jako wartościowe uzupełnienie codziennej diety, co daję ochronę przed takimi chorobami cywilizacyjnymi jak zawały serca czy choroby nowotworowe. By zauważyć pozytywne działanie kiełków na organizm należy spożywać je regularnie, najlepiej na surowo, ponieważ nie tracą wtedy swych cennych składników odżywczych. Możemy wykorzystywać je jako dodatek do sałatek, past twarogowych, rybnych, sosów, dipów, kanapek, efektownych dekoracji potraw a także do podjadania w ciągu dnia, np. zamiast chipsów, ponieważ są niskokaloryczne.
 

Kiełki DETAL - BIO

BioKiełki

BIO Rzodkiewka  

Mają ostry nieco pikantny smak. Dobrze komponują  się z potrawami jajecznymi, sosami np. śmietankowym, majonezowym,
pastami np. twarogowymi, kanapkami. Dzięki dużej zawartości witaminy C podnoszą odporność organizmu. Zawierają dużo siarki, dlatego wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.

BioKiełki

BIO Lucerna

Alf Alfa (ojciec wszelkiego pożywienia), mają łagodny smak, zawierają lecytynę. Poprawiają pamięć, mają właściwości
pobudzające. Polecane do kanapek, sałat. Można dodawać do potraw z
woka, zawsze jednak pod koniec smażenia.

BioKiełki

BIO Słonecznik

Mają lekko orzechowy smak, doskonale  pasują do mieszanych sałat, kanapek. Zawierają dużo
cynku i żelaza, polecane są szczególnie dla wegetarian, których dieta uboga jest w te pierwiastki.

BioKiełki

BIO Brokuł

Pikantne w smaku, doskonałe do kanapek, sałat.
Kiełki brokuła zawierają sulforafan, substancję zapobiegającą powstawaniu raka i rozwojowi komórek nowotworowych. Kiełki brokuła zawierają nawet 20 razy więcej sulforafanu niż dorosła róża brokuła.

BioKiełki

BIO MIX

Mieszanka kiełków - rzodkiewki, lucerny i soczewicy.

Kiełki DETAL - konwencjonalne

BioKiełki

Kiełki buraka (30g)

Kiełki buraka oprócz dużej ilości witamin A, C, B1, zawierają wiele cennych składników mineralnych, takich jak potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, mangan, oraz dwa rzadkie metale: rubid i cez. Ze względu na zawartość niezbędnego w procesie tworzenia czerwonych ciałek krwi kobaltu są niezwykle cenne przy leczeniu anemii.

BioKiełki

Kiełki groszki (50g)

Słodkie, lekko chrupiące. Zawierają dużo żelaza, mikroelementów oraz witaminy A, C, B. Wzmacniają organizm. Kaloryczność 31 kcal.

BioKiełki

Kiełki pora (30g)

Uważane są za naturalny antybiotyk. Działają przeciwzapalnie.  Wzmagają odporność, dzięki dużej zawartości witaminy C.
Mają właściwości bakteriobójcze.
Obniżają zawartość złego cholesterolu.
Regulują poziom cukru we krwi.
Zapobiegają reumatyzmowi.
Pomagają w leczeniu górnych dróg oddechowych. Wspierają leczenie kamienicy moczowej.  Poprawiają pracę nerek dzięki moczopędnemu działaniu. Są znakomitym suplementem diety osób aktywnych.
Zwiększają libido.

Kiełki HURT - HoReCa

BioKiełki

BIO Brokuła (200g)

BioKiełki

Rzodkiewki (250g)

BioKiełki

Lucerny (250g)

BioKiełki

Buraka (200g)

BioKiełki

Mieszanka Kiełków (250g)

Biokielki

Kiełki Pora (160g)

BioKiełki

Groszek (200g)

BioKiełki

Słonecznik (200g)

 


 
  Start | O firmie | Produkty | Współpraca | Zdrowie | Kontakt

© Kapusta kwaszona Producent. Ogórki kwaszone producent.
Projekt i wykonanie: Hajime Studio